Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Tävling

Tävlingskommittén hälsar alla golfare välkomna till en ny tävlingssäsong och hoppas att så många som möjligt tar chansen att spela tävlingar under året!

Du utvecklas som spelare och får chansen att spela och lära känna andra golfare. Flera av tävlingarna är dessutom partävlingar som ger ytterligare en dimension till spelet.

Förutom Klubbmästerskapet spelas alla tävlingar med flera handicap klasser, så du tävlar alltid på dina villkor.

Anmälan görs enklast på golf.se, alternativt på kansliet eller golfterminalen i klubbhuset. Anmälningsavgiften är 70 kr per spelare, och betalas på tävlingsdagen till kansliet när du hämtar ut ditt scorekort.

Anmälan görs senast kl. 10.00 två dagar före tävlingen och starttiderna publiceras kl. 15.00 samma dag på golf.se, samt på lista på anslagstavlan i klubbhuset. Efteranmälan eller avanmälan p.g.a. skada eller liknande, görs till kansliet.

Gemensam prisutdelning för alla klasser sker direkt efter tävlingen. Preliminärt klockslag anslås i klubbhuset på tävlingsdagen. Alla pristagare måste närvara eller ha ett förutbestämt ombud.

Resultatlista publiceras på golf.se och i klubbhuset.

För kompletta regler och mer information se fliken ”Tävlingsbestämmelser”

Rydéns Två Generationer

2015-06-26 14:27

Vinnarparen Martin och Tage Esping samt Annelie och Christoffer Orrbén

Söndag 21 spelades den populära tävlingen Rydéns Två Generationer. 56 par kom till start och de tävlande var uppdelade i två klasser. I denna tävling är det en härlig mix med små barn som spelar med föräldrar eller farmor/morfar till vuxna som spelar med sina gamla föräldrar. Riktigt härligt att se!

A-klassens vinnare blev hemmaspelaren Tage Esping i par med sonen Martin som till vardags är medlem på Torslanda GK. Deras resultat 63,2 slag var bara 0,6 före tvåorna Anders och Nathalie Johnson som noterade 63,8 slag. Samma resultat 63,8 hade även tredjeplatsens Roland och Marcus Boström, men med något högre spelhandicap blev de trea.

Det visade sig att 63,2 slag var ett gångbart resultat då även B-klassens segrare Annelie och Christoffer Orrbén noterade detta resultat. Andraplatsen togs här av Per och Victor Herngren på 64,2 slag. Elvira Pettersson och barnbarnet Gustav Lidholm kom trea på 64,4 slag.

Det noterades också en hole in one under tävlingen och det var Karin Forsblad-Månsson från Ekarnas GK som lyckades slå bollen direkt i hål på 18:e hålet. Grattis Karin!

Stort tack till Rydéns och Juniorkommittén som återigen agerade tävlingsledare.


ICA Nära Klockans Midsommarscramble

2015-06-26 12:14

På midsommaraftonen spelades den traditionella scrambletävlingen. Tävlingen är mycket populär och startfältet som var maximerat till 32 st fyrmannalag var tidigt fulltecknat. Tävlingen spelades med shot-gun start kl.08.00 så alla skulle kunna komma vidare till annat midsommarfirande under dagen.

Scramble är en kul tävlingsform då alla har chansen att bidra till resultatet. Det brukar också bli tätt i resultatlistan och så blev det denna gången också.

Bäst av alla lyckades det rödklädda laget – Peder Eriksson, Elias Eriksson, Kim Augustsson och Christoffer Abrahamsson med resultatet 54,2 slag netto. Bara 0,7 slag skiljde till andra platsen Som togs av Alexander Johansson, Oscar Roos, Viktor Berggren och Johan Andersson.

Närmast hål tävlingar var det på alla korthål:

Hål 2 röd tee   Lena Olsson 1,36 m
Hål 2 gul tee    Anders Karlsson 0,59 m

Hål 9 röd tee   Ulla Sahl 6,00 m
Hål 9 gul tee    Oscar Roos 1,40 m

Hål 12 röd tee Nathalie Johnson 2,46 m
Hål 12 gul tee Johan Edlund 1,51 m

Hål 18 röd tee Paula Reveny Fröjd 2,60 m
Hål 18 gul tee Anders Williamsson 1,32 m

Stort tack till sponsorn ICA Nära Klockan och till tävlingsledningen som gjorde ett som alltid bra jobb.


KM Parspel - 14/6

2015-06-17 13:30

Söndag 14 juni spelades årets KM parspel. Som vanligt spelades tävlingen över 36 hål där spelformen var foursome på förmiddagen och bästboll efter lunch. Storfavoriter var fjolårets segrare Jonas Stern och Andreas Ingemarsson. 

Tyvärr grusades deras möjligheter redan på första hålet på morgonen. Med både skogs- och vattenbesök noteras 9 slag i scorekortet och de var rejält efter konkurrenterna redan från start. Paret låg först på delad 7:e plats efter förmiddagsrundan, men en fin 65:a i bästbollspelet förde upp dom till andraplatsen totalt på 143 slag.

Bäst på förmiddagen i foursomespelet var Thomas Viksberg/Peter Börje och Fredrik Persson/Magnus Nordgren med 74 slag. Under eftermiddagens bästboll svalnade puttningen för Viksberg/Börje och de slutade på tredjeplats med 143 slag totalt.

Fredrik Persson och Magnus Nordgren fortsatte spela fint även på eftermiddagen och noterade 67 slag. Totalt blev det 141 slag brutto och med det vann dom med 2 slags marginal till Stern/Ingemarsson. Grattis Fredrik och Magnus!


Stenmarks Byggs Flaggtävling avgjord

2015-06-09 11:28

Tävlingshelgen fortsatte med Stemnarks Byggs Flaggtävling i lördags. Tävlingen var en individuell tävling och vad passar väl bättre på nationaldagen än en flaggtävling. De enkla reglerna säger att när dina slag är slut sätter nu ner din flagga vid bollen läge. De spelare som lyckas spela bättre än sitt handicap hade slag kvar efter 18 spelade hål och fick fortsätta på 19:e hålet.

Längst av alla kom A-klassens segrare som var 25 cm från hål på 19:e hålet. Andraplatsen kneps av Pär Fahlén som stannade 9,5 meter från hål på 19:e. Tredjepristagare blev Anette Djup hade två slag kvar efter varvning och stannade 20 meter från hål på 19.e hålet.

Även B-klassen hade två spelare som passerade hål 18. Bäst lyckades Torsten Lundin som på två slag stannade 8,5 meter från hål och vann därmed klassen. Per Herngren tog andraplatsen genom att bli 20 meter från hål på sitt sista slag. Tredjeplatsen togs av Per-Anders Johansson som gick precis på sitt handicap och placerade sin flagga i hålet på hål 18.

Närmast hål tävling var det denna dag på hål 18 och här luckades Jonny Runeberg bäst av alla genom att slå bollen till 1,67 meter från hål från gul tee. Från röd tee var Monica Svahnqvist närmast med 3,20 meter.

Eftersom resultaten från denna tävling inte slås in i GIT-systemet finns ingen vanlig resultatlista att hitta under resultat här på hemsida. Resultatlista från tävling nås genom att klicka här.


Krögarmixen inledde årets tävlingshelg

2015-06-07 09:18

Pristagarna uppradade i resultatordning med vinnarna längs till höger.

Årets tävlingshelg 5-7 juli på Lidköpings GK inleddes på bästa tänkbara sätt på fredagen. Äntligen strålande sol och temperaturen nådde över 20 grader.

Som tävlingsnamnet antyder spelades tävlingen som en mixtävling där spelformen var Irish Greensome. 34 par kom till start i tävlingen.

Det fina vädret bidrog också till fina resultat. Två par stod resultatmässigt i en klass för sig. Det var Helen Niklasson och Per-Anders Johansson som vann på resultatet 61,2 slag netto. Endast 0,2 slag efter var Barbro Börjesson och Roger Andersson tvåa på 61,4 slag. Tredjeplatsen kneps av Barbara och Tomas Dalemo på 63,2 slag.

På hål 9 vad det för dagen en närmast hål tävlingen och det var också nära vi fick se en hole in one. Sara Beche slog nämligen ett superslag som stannade ynka 22 cm från hål och därmed vann hon priset från röd tee. Från gul tee var Roland Svensson närmas med 3,63 meter.

Efter tävlingen hade våra krögare dukat upp en härlig grillbuffé som intogs med god aptit i det härliga kvällsvädret. Stort tack till våra krögare Selma och Yalcin med personal!


Tidigare inlägg

Senaste nytt

Rivstart för VGF:s seriespel
Läs mer »

Herrarna vann Division II
Läs mer »

Nytt Banrekord!
Läs mer »

Arkivet »
Vädret Lidköping

Besök oss på Facebook

Sterngolf

Partners

Merparten av bilderna tagna av Bildkonsulterna
Entos - Allt för din hemsida