Tävling

Tävlingskommittén hälsar alla golfare välkomna till en ny tävlingssäsong och hoppas att så många som möjligt tar chansen att spela tävlingar under året!

Du utvecklas som spelare och får chansen att spela och lära känna andra golfare. Flera av tävlingarna är dessutom partävlingar som ger ytterligare en dimension till spelet.

Förutom Klubbmästerskapet spelas alla tävlingar med flera handicap klasser, så du tävlar alltid på dina villkor.

Anmälan görs enklast på golf.se, alternativt på kansliet eller golfterminalen i klubbhuset. Anmälningsavgiften är 70 kr per spelare, och betalas på tävlingsdagen till kansliet när du hämtar ut ditt scorekort.

Anmälan görs senast kl. 10.00 två dagar före tävlingen och starttiderna publiceras kl. 15.00 samma dag på golf.se, samt på lista på anslagstavlan i klubbhuset. Efteranmälan eller avanmälan p.g.a. skada eller liknande, görs till kansliet.

Gemensam prisutdelning för alla klasser sker direkt efter tävlingen. Preliminärt klockslag anslås i klubbhuset på tävlingsdagen. Alla pristagare måste närvara eller ha ett förutbestämt ombud.

Resultatlista publiceras på golf.se och i klubbhuset.

För kompletta regler och mer information se fliken ”Tävlingsbestämmelser”

Fina resultat i Klubbreseslaget!

2015-05-26 10:57

Partävlingen Klubbreseslaget genomfördes i bästa tänkbara golfväder i lördags på Truvebanan. Tävlingsformen var Greensome och spelarna var indelade i en Äkta make/Sambo-klass och en klass med valfri spelpartner. Hela 116 spelare kom till start.

Vid tävlingen presenterades även resmål för Klubbresan 2016 som kommer gå till Baltic Hills i Tyskland. Efter årets lyckade klubbresa var intresset för nästa års resmål stort.

Flest deltagare var det i Äkta make/Sambo-klassen. Här noterades också dagens bästa resultat. Paret Helene Niklasson/Per-Anders Johansson spelade jättefint och noterade 64,2 slag netto. Andraplatsen kneps av Elisabet och Fredrik Ingemarsson på 67 slag.

Betydligt jämnare var resultaten i klassen ”Valfri spelpartner” där Gunnar Söllscher/Boo-Rune Zandelin vann med resultatet 67,0 slag netto. Endast 0,4 slag efter kom Martin Ek/Per Herngren tvåa på 67,4 slag.

Närmast hål tävlingar var det på hål 9 och 18. På 9:an vann Roger Hasselblad med ett fint slag till 1,65 meter från hål. Men dagens slag slogs av Karin Svensson på hål 18 där hennes boll stannade 18 cm från hål.

Vid prisutdelningen lottades också en plats på Klubbresan 2016 (värde 4795 kr) ut bland deltagarna. Lycklig vinnare blev Pia Lenntun som därmed kan boka in 23-27 april 2016 för klubbresan. Stort grattis Pia!

Resultat:

Äkta makar/Sambo:
1. Helene Niklasson/Per-Anders Johansson 64,2 slag
2. Elisabet & Fredrik Ingemarsson 67,0 slag
3. Margaretha & Kent Larsson 67,4 slag

Valfri spelpartner:
1. Gunnar Söllscher/Boo-Rune Zandelin 67,0 slag
2. Martin Ek/Per Herngren 67,4 slag
3. Martin Apelqvist/Kristoffer Kanyo 68,4 slag


Hagströms vann Golfhäftet Trophy

2015-05-17 07:26

Den populära golftävlingen Golfhäftet Trophy spelade en deltävling på Lidköpings GK lördag 16 maj. Tävlingen är mycket populär och arrangeras på 105 banor under våren och försommaren. Alla vinnarna i deltävlingarna möts sedan i en Sverige-final på Bro Hof Slott GC 27 juli.

Tävlingen är en partävling med spelformen greensome poängbogey och 56 deltagande par kom till start. I särklass bäst denna dag var Ing-Marie och Tommy Hagström som med sina 44 poäng vann med god marginal. Både Ing-Marie och Tommy har börjat säsongen på bästa tänkbara sätt. Båda vann varsin klass i Onsdagsgolfen för ett par veckor sedan och Tommy har dessutom hunnit med en seger i en Seniorgolf och en OG-tävling på Brevikens GK. Vi önskar Ing-Marie och Tommy lycka till i finalen!

Golfhäftet Trophy drar alltid många gästspelare till tävlingarna och andraplatsen knep Clarence Hansson, A6 GK, och Bonnie Fredén, Gränna GK, på 40,6 poäng. Tredjeplatsen knep hemmaspelarna Carina Unger och Paula Karlsson på 39,6 poäng.

På hål 2 kunde de som ville vara med i en Hole-in-one tävling med fina priser. Ingen lyckades slå bollen direkt i hål på utslaget, men närmast av alla kom Lollo Hagman och vann en fin avståndskikare.

Stort tack till Golfhäftet för en fin tävling och ett fint prisbord. Vi vill också rikta ett stort tack till D30-laget var dagens tävlingsledare.


Claes Andersson vann DM H45

2014-09-22 09:30

Söndag 21/9 spelades Distriktmästerskap för klasserna H45 och H55 här på Lidköpings GK.

Hemmahoppet stod främst till Claes Andersson i H45-klassen och han levererade minst sagt. Med tre birdies och en bogey på första nio hålen följt av nio par på hemvägen, för 68 slag totalt, vann han med hela 6 slags marginal. Tvåan Niklas Hedelin, Marks GK och trean Paul Berglund, Knistad GK hade båda 74 slag.

H55-klassen blev betydligt jämnare då Claes-Göran Hult, Borås GK och Peter Lööv, Åsundsholms GK, båda noterade 74 slag på rundan. Särspel fick tas till för att skilda dem åt. Här var Claes-Göran starkast och kunde vinna på andra särspelshålet.

För hemmaspelarna blev det en tredjeplatsen för Harald Lennartsson med 77 slag.

Övriga hemmaspelare:
5. Kent Larsson 78 slag
8. Ulf Toreborg
10. Ulf Eriksson
12. Cleas Malmquist
16. Bo Hansson


Tommy Hagström vann Lidgolws matchspel

2014-09-22 09:09

Gunilla Edström 3:a i Andra Chansen, Roland Boström 2:a i Andra Chansen, Tommy Hagström vinnare av matchspelet och finalmotståndaren Göran Karsson.

Lidgolws Matchspel har pågått hela säsongen på golfbanan i Lidköping – och det avgjordes på det allra sista hålet. I helgen spelades semifinaler och final, och på det 36:e hålet för dagen sänkte Tommy Hagström en parputt och vann därmed hela tävlingen.

I semifinalerna som avgjordes på morgonen vann Tommy Hagström över Mattias Herbertsson och Göran Karlsson besegrade Stefan Landberg. Finalen mellan Hagström och Karlsson blev således mycket jämn och avgjordes först på allra sista hålet. Mattias Herbertsson avgjorde matchen om tredje pris när det var ett par hål kvar.

Totalt deltog ett 50-tal spelare i Lidgolws Matchspel. Över 80 matcher spelades över säsongen.

Samtidigt som finalspelet pågick avgjordes även Lidgolws Andra chansen, bl a för alla dem som tidigare hade slagits ut i matchtävlingen. Det blev en mycket hård och jämn tävling. Tio spelare hade 36 till 38 poäng, tre hade 38, vilket innebar att Kent Larsson segrade tack vare lägst handikapp.

Resultat Andra chansen: 1 Kent Larsson. 2 Roland Boström. 3 Gunilla Edström, alla 38 poäng. 4 Josefin Nordgren. 5 Jan Friberg. 6 Ulla Sahl. 7 Tomas Nordgren, alla 37 poäng. Priset för närmast hål gick till Jan Lindlöf som slog upp bollen till 83 cm från hålet.


Andreas vann Onsdaggolfen

2014-09-16 10:05

Topp tre - Henrik, Andreas och Mikael!

Finalspelet av årets Onsdagsgolf spelades söndag 14/9. 12 spelare hade chansen att vinna serien totalt och av dessa deltog hälften i finalen. Totalt ledde Jonas Antonsson, men tyvärr kunde han inte delta och försvar ledningen.

Finalen spelades i en klass och spelformen var slaggolf. Henrik Ljung spelade bäst för dagen och vann på 68 slag netto. Andraplatsen knep Mikael Abelsson på 69 slag och trea blev Andreas Gustavsson på 70 slag netto.

Henrik låg på delad 8:e plats i sammandraget och de 30 poäng han fick för vinsten räckte till att avancera till andra plats totalt med 62 poäng. Jonas Antonssons 60 poäng under året räckte till tredje plats totalt.

Andreas Gustavsson låg trea i sammandraget med 44 poäng innan finaltävlingen. De 20 poäng han fick i finalen gjorde att han tog sig förbi Henrik och Jonas och vann hela onsdagsserien på 64 poäng totalt. Grattis Andreas!

Slutställning Onsdagsgoflen 2014


Tidigare inlägg

Senaste nytt

Fina resultat i Klubbreseslaget!
Läs mer »

Nya toaletten är klar
Läs mer »

Ing-Marie och Tommy vann Golfhäftet Trophy
Läs mer »

Arkivet »




Vädret Lidköping

Besök oss på Facebook

Sterngolf

Partners

Merparten av bilderna tagna av Bildkonsulterna
Entos - Allt för din hemsida