Mikael Abelsson försvarade amatörtiteln i Regel-SM

Ett stort grattis till Mikael som i lördags tog hem sin andra raka titel!

Men jämfört med ifjol var det en tuff match in i det sista. Segerresultat blev 4-3 efter att Mikael svarat rätt på den femte och sista finalfrågan, till skillnad mot finalmotståndaren Bror Andreasson från Gräppås GK.

Sedan var det dags för den ”riktiga” finalen där två förbundsdomare, som båda var tidigare mästare, gjorde upp om proffstiteln. Enligt egna uppgifter kunde Mikael svaren på tre av deras fem uppgifter. Och en av dessa var den fråga som båda finalisterna svarade fel på!

De två finalerna direktsändes på KlubbTV.nu och under rubriken Golfregler kan nu finalerna samt intervjuer med finalister och Claes Grönberg från SGF ses i efterskott på webben.

Läs mer om Regel-SM på SGF:s webbsida, som bland annat innehåller länkar till ovan nämnda filmklipp.

Mikael har trots sina två titlar inga ambitioner att bli distriktsdomare, utan han nöjer sig med att vara klubbdomare och ledamot av klubbens regelkommitté. Genom att ansvara för Veckans regelnöt och Seniorgolfens regelfrågor försöker han hålla sig à jour när det gäller reglerna.

Nästa år arrangeras inget Regel-SM. Inför 2023 görs nämligen en revision av reglerna. SGF:s regelkommitté väljer därför att blicka framåt och inte ägna tid och kraft åt sådant som kanske inte gäller året därpå.

Så Mikael får vänta två år på att ta sin tredje raka amatörtitel…