Veckans regelnöt

Veckans regelnöt v. 25
Spelare glömmer säga vilken boll som ska räknas vid spel av två bollar

Det är väl självklart att en boll som droppats med förhoppningen att få lättnad alltid ska räknas. Eller?

Flitigt spelande på banan, övning på drivingrangen och lektioner med Christian räcker inte för en bra score. Du måste kunna reglerna också. Dels för att undvika regelbrott och den plikt sådana medför, dels för att på bästa sätt utnyttja lättnader, både med och utan plikt. Men också för att du blir en bättre golfare, ju mindre du behöver oroa dig för hur du ska agera i olika regelsituationer.

Appen "Regler för Golfspel" finns att ladda ner utan kostnad från App Store och Google Play. Regler för Golfspel på internet

Tidigare års regelnötter:
Veckans regelnöt 2023 Sammanställning
Veckans regelnöt 2022 Sammanställning
Veckans regelnöt 2021 Sammanställning

För dig som vill ha fler och lite enklare uppgifter att öva på finns seniorgolfens regelfrågor.

Hör gärna av dig till Mikael Abelsson i regelkommittén med tips på händelser som kan inspirera till kommande regelnötter.

Veckans regelnöt 2024:
v. 13 Regelfrågor inför säsongsstarten
v. 14 Spelare slår "en till" när första utslaget gått ut i skogen
v. 15 Spelare rättar till peggningen efter att ha gjort luftmiss
v. 16 Spelare rubbar sin boll under svingen men kan inte avbryta slaget
v. 17 Kotte faller från tall och träffar boll som rubbas
v. 18 Grand Openings Regelquiz
v. 19 Spelares boll stoppas från att studsa out of bounds av åskådare
v. 20 Robotgräsklipparquizv
v. 21 Spelare lyfter oombedd sin boll från foregreen för att den är i spellinjen för annan spelare
v. 22 Spelares putt från green träffar annan spelares boll som kommer rullande efter putt från green
v. 23 Spelare tror av misstag att han spelat på den ursprungliga bollen och tar upp den provisoriska