Premiär för Veckans regelnöt

Regelkommittén bjuder på påskpyssel i form av årets första Veckans regelnöt. Du får här chansen att se om du har koll på 18 frågor som du besvarar med Ja eller Nej. Och om du vill, kan du också försöka hitta rätt regelmoment att motivera dina svar med.

Ladda ned appen ”Regler för golfspel 2023” från App Store eller Google Play, om du inte redan gjort det. Appen kostar inget och den fungerar även utan internetuppkoppling (med undantag för filmklippen).

Är du en ”normal” golfare kan du i första hand använda dig av ”Spelarens regelsökare”, som ger svar på vad som gäller i vanliga situationer, utan att du först behöver hitta rätt rubrik i regelboken.

Att börja med att läsa definitionerna är ett bra sätt att starta utforskandet av regeltexterna.

I appen kan du också testa dina regelkunskaper på olika nivåer genom att välja ”Gör ett quiz” under ”Lär” längst ned. Du får här feedback med svar, regelhänvisningar och kommentarer direkt efter varje fråga.